2014. október 24., péntek

cellulite

Számos probléma közül egy van, ami nagyon bosszantó. A narancsbőr. Mindenhol olvasom a segítségkéréseket, hogy vajon mivel lehetne megszüntetni, hogyan lehet megszabadulni tőle vagy csökkenteni.

Az első tévhit, ami hozzá kapcsolódik, hogy nem csak a kövér és a nagy súlyt leadó nőkön jelenik meg.

Sajnos ha a családodban előfordul, neked is lesz.

Fogyókúrával NEM eltüntethető.

A cellulit kifejezést Nicole Ronsard francia táplálkozás-szakértő vezette be a 60-as évek végén. A szó eredetét tekintve megegyezik a cellulitisz kifejezéssel (amely a cell=sejt és az itis=betegség szavakból áll), jelentése azonban a köznyelvben teljesen átalakult, s a kettő továbbra sem összetévesztendő egymással!

Míg a cellulitisz kifejezés a laza kötőszövet fájdalmas gyulladását takarja, addig a cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik.

Elsősorban a csípőtájon és combokon jelentkezik. Fokozatosan alakul ki. Az esetek 14%-ában már kamaszkorban megjelenik. 25%-a a klimaktérium alatt, a többi pedig a terhesség során vagy a fogamzásgátló tabletta szedésekor jelentkezik. Kezdetben csak akkor látható, ha egy bőrredőt az ujjaink közé csípünk. Közepes súlyosságú esetben csak állva látszik, de fekve nem. Súlyosabb formájában állva és fekve egyaránt látszanak 

Eltüntetése:

Elsősorban arra kell figyelni, hogy minimum 2 liter vizet naponta bevigyünk a szervezetünkbe. Nem árt havi rendszerességgel egy hét tisztítókúra.  Próbáljuk meg méregteleníteni a szervezetet. A csokiról és cukrokról - emiatt is -le kellene mondani.
Rendszeres mozgás, főleg akkor, hogyha ülő munkát végzünk.

Esténként fürdésnél váltott zuhany. Meleg, hideg, meleg hideg. Ez felpezsdíti a vérkeringést.

Bármilyen krém, -  amire rá van írva, hogy cellulit kezelésre javasolt - használ. Azonban soha ne felejtsük el tekercselni legalább egy fél órára.
forrás:borgyogyasz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése