2014. november 4., kedd

harisnya VIRIVEE

A téli időszak beköszöntével mégnagyobb szükségét érzem annak, hogy nőiesebben öltözködjek.
Ilyenkor jönnek a szoknyák, a csinosabb de kényelmes csizmák. És természetesen a harisnyák.

Ez már egyfajta rituálé nálam, hogy október első hetében azonnal járok egy kört a környéken, kutakodom az interneten, hogy beszerezzek pár helyes, csinos , fekete, szürke, pöttyös, masnis harisnyát. És mint tudjuk, ezek bizony fogyó eszközök.
De most aztán rábukkantam egy olyan szépségre, amit meg kell mutatnom.
először is bemásolom ide a "RÓLUNK" rublika alatt olvasható írásukat:

 
 
TÖRTÉNET
A Virivee márkát Vig Virág 2012. év végen hozta létre. Az egész harisnya ötlet 2012. nyárának az elején fogalmazódott meg benne, amikor divatba jöttek a színátmenetes ruhák, illetve meglátott egy ilyesmi harisnyát is. Felkeltette az érdeklődését, hogy ez a fajta festés technológiailag hogyan valósítható meg, és mivel akkor még egyáltalán nem volt az interneten ezekre leírás, sem javaslatok, így több hét utánajárás és kísérletezés eredménye lett, hogy kifejlesztett egy saját technológiai megoldást, illetve megtalálta a megfelelő festékeket. Később kiderült, hogy sikerült egy teljesen egyedi festési megoldásra jutnia, ami amiatt a szivárvány színű harsinyát egyedül csak ő képes megfesteni, illetve a kidolgozott technológia gyorsabb elkészíthetőséget tesz lehetővé.
Induláskor az első harisnyákat az Etsy amerikai online kézműves piacra tette fel tesztelni, ahol egy nap után megérkeztek az első megrendelések, és ezután is folyamatos volt az érdeklődés. Ez elegendő visszajelzés volt, hogy a termékekre igény van és érdemes lenne ebből vállalkozást csinálni. 2012. év végére megnyílt a Kickstarter angol felhasználási lehetősége is és Viri kapott az alkalmon, hogy kipróbálja a Virivee-vel. A 24 napos sikeres közösségi finanszírozás kampány után egyértelmű volt, hogy a termékeknek van piaca.
Mindössze fél évvel az indulás után meglett az első viszonteladó Moszkvában, majd 3 hónappal később egy Kölnben is.
2014. novemberében nyílik meg az első saját bolt Budapesten, a Dob utácában.


A TERVEZŐ

virivigVig Virág – ahogy a barátai hívják Viri – eredetileg grafikus webdesigner, de az utóbbi években leginkább design területen dolgozik
2000-ben mindössze 20 évesen megalapította első cégét, ahol grafikával és web designnal foglalkozott. 2001-ben elindította barátjával az e-card.hu képeslapküldő oldalt, ami a kétezres évek közepéig a legnépszerűbb képeslapküldő volt Magyarországon.
Ezután más területre kalandozott, megtervezte, majd barátjával közösen három évig üzemeltette a váci főtéren a Choco Cafe Vác Csokizót. A hely nem csak a valódi csokoládából készült sűrű forró csokoládéja miatt lett rendkívül gyorsan népszerű, hanem, mert akkoriban még kávézókra egyáltalán nem jellemző módon az összes alkalmazott megszerezte a barista képesítést, aminek eredményeképpen egy évvel az indulása után a Choco Cafe bekerült a 100 legjobb magyar kávéház közé. 2012. elején a hely eladása mellett döntöttek, de a koncepció és arculat sikerességét jelzi, hogy a csokoládézó-kávézó azóta is különösebb változtatás nélkül folyamatosan működik.
2011-ben a DressTag internetes startup társalapítója lett, ami bár 2012-ben a Barcamp Startupverseny döntőjéig jutott, végül nem léptek ki a piacra vele. Viri ebben az időben fordult a termékdesign felé, és kezdett el a harisnyákkal is foglalkozni, amit azóta több egyéb design projekt is követett és amik hamarosan piacra kerülnek különböző márkanevek alatt.
ÉS akkor a kedvenc harisnyám tőle:
 
http://virivee.hu/uzlet/francia-bulldog-harisnya/
 
 
http://virivee.hu/uzlet/kisbaglyos-harisnya/
 
 
 
 
http://virivee.hu/uzlet/zold-kek-szinatmenetes-harisnya/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése